Saturday, 30 June 2012

BER "STOKING" ITU 1 KEINDAHAN

Assalamualaikum semua ^__^
moshi2~~

Alahmdulillah masih dapat menaip lagi hari ini hehe..tetibe jari jemari ini rase nak menaip malam2 ne..ala2 nak exercise jari2 yang comel ne hehe...haaa sebelum nak berceloteh malam2 buta ne..google nye google..terjumpa 1 status dari FACEBOOK : syahirul.com mengatakan

" Fakta: Aurat yang paling sukar ditutupi oleh kebanyakan wanita ialah aurat kaki..     Kadangkala ia dianggap seperti bukan aurat walau mereka telah menutup aurat lain sepenuhnya."


kdng2 kita xsedar yang sebenarnya kaki salah 1 aurat yang wajib kita tutup dan pelihara daripada pandang kaum yang tidak sepatutnya melihat aurat kita... (paham2 la ea sape hehe)...nak share sikit pengalaman masa 1st time kena pakai stokin dekat asrama hehe.. tumpang share sikit2 jew~~

bile 1st time kena pakai setiap kali nak kuar dari bilik asrama jew kena pakai stokin..
baik ke kelas kew..ke kafe kew..nak ke dobi kew..ke mana2 la senang citer huhu...kompem n wajib pakai stokin... haaaa time tu dalam pale otak ne dah pikir seribu da negatif...time tu datang la virus2 negatif masuk seluruh pale ne hehe...

"leceh tol pakai stokin"
"susahnya nak jalan pakai stokin"
"panas tol pakai stokin"
"xselesa la pakai stokin ne"

HAAAA... antara ayat2 yang terlintas di hati n pale..n paling sure ayat paling power ne------------> "nasib baik dalam mrsm jew kena pakai" huhuhu dasyat2 pemikiran ku ini...

Ya Allah,Alhamdulillah ada kesedaran dalam diri ini nak pakai stokin akhirnya pas masuk UKM...
cuma xberani jew nak pakai lepas habis form 5...sebabbbbbbbbbbb

"apa family aku kata t bile pakai stokin"
"apa saudara n sepupu aku cakap t"
"apa kawan2 aku kata nanti"
"alaaa  t kate aku pape plak"
"hmmmm hmmm hmmm hmm hmm........ "

HAAA antara ayat2 yang terlintas 24jam setiap hari...salah 1 sebab xda keyakinan diri yang kuat...selalu pikir bukan2...

sebenarnye kan xsusah nak pakai stokin ne..mungkin kite akan pikir "bile pakai stokin susah nak gaye pakai baju pape..yela kena jadi dak ALIM..."

OHHH NO NO NO NO NO......

jngn pikir mcm tu...kite kena yakin..kalau kita pakai stokin,Allah akan permudahkan segala urusan kite...
pikir pekara yang positif...ungkap kan kata2 yang positif..setiap kata2 kan 1 DOA ^___^

pakai stokin x bermakna kite ne ALIM....bukan ALIM tpi pada pandangan la...kite sedang melakukan kewajiban perintah Allah..kite sedang dan sedang mencari hidayah Allah...keredhaan Allah...bila pakai stokin ne,kita kan rase 1 nikmat dari Allah..(apa yang sedang dirasakan sekarang ne).. belom cuba belom taw... dah cuba insyaAllah hati suka,Allah lagi suka...

jangan hirau setiap pertanyaan n persoalaan masyrakat sekeliling..baik family,kawan2,jiran2,teman2...
kalau ada yang tanye..senyum jewww...kalau da yang ngataaa...cakap "ALHAMDULILLAH"...Xpon jujur jew la dengan owang yang tanye tu...mane taw tetibe die terbukak nak pakai stokin same mcm kite...hehehe ^_^

APAAA LAGIII...
JOM LA PAKAI STOKIN..
SELAMAT MAJU JAYA ^___^




2 comments: